Parchetul masiv este unul dintre cele mai durabile și elegante tipuri de pardoseală, fiind preferat de mulți proprietari de case și de birouri. Cu toate acestea, există multe mituri despre parchetul masiv care circulă pe piață. În acest articol, vom demonta unele dintre cele mai comune mituri despre parchetul masiv.

  1. Mitul: Parchetul masiv este scump și greu de întreținut.

Realitatea: Deși parchetul masiv poate fi mai scump decât alte tipuri de pardoseli datorită costurilor suplimentare de instalare şi finisare, acesta are o durată de viață mult mai lungă, păstrându-şi valoarea în timp. Dacă bugetul vă permite, parchetul masiv este o investiţie sigură  si care va aduce un plus de valoare spaţiului dvs.  În plus, parchetul masiv poate fi ușor de întreținut, necesitând doar o curățare regulată ca orice alt tip de pardoseala prin aspirare şi ştergere uscată.

Sfat: Pentru o curăţare intensivă, cu mopul umed, nu utilizaţi apă în exces deoarece acesta poate deteriora finisajul parchetului. În mod normal, după stergere, parchetul ar trebui să fie uscat după maxim 1 minut. Folosiţi în apa pentru ştergere doar detergenţi pentru pardoseli din lemn solubili în apă.

  • Mitul: Parchetul masiv se poate deforma în timp.

Realitatea: Parchetul masiv este fabricat din lemn natural și poate fi influențat de nivelurile de umiditate și temperatură din mediul înconjurător. Vă recomandăm atât pentru sănătatea dvs. cât şi pentru protecţia produselor din lemn să menţineţi nivelul de umiditate din locuinţă sau birou între 40-60%. Dacă este instalat corect și întreținut corespunzător, parchetul masiv poate rezista cu ușurință la trecerea timpului fără să se deformeze. Deasemenea, un rol foarte important joacă abilitatea producătorului de a usca lemnul corespunzător zonei unde acesta va fi montat. Un parchet montat în Italia se comporta diferit faţă de unul montat în Suedia deoarece media anuală a umidităţii şi temperaturii aerului este diferită între cele două zone.

Sfat: Pentru Romania, în zonele de câmpie si de deal, umiditatea ideala a parchetului la livrare este 9 +/- 1%. Consultaţi atât producătorul cât şi echipa de montaj înainte de toate.

  • Mitul: Parchetul masiv este vulnerabil la zgârieturi și la alte daune.

Realitatea: Parchetul masiv poate fi susceptibil la zgârieturi și la alte daune dacă este lăsat fără protecție în timp ce deplasaţi mobila sau obiecte grele. Deasemenea, pentru a vă proteja pardoseala de diferite accidente, cum ar fi apă în exces de la chiuveta de bucătărie etc., vă recomandăm să aşezaţi mici covoraşe în zonele cu risc ridicat. Cu toate acestea, în funcţie de elasticitatea stratului de protecție, cum ar fi lac sau de ulei, acesta poate rezista la uzură și la deteriorare mult mai bine.

Sfat: Evitaţi pantofii cu toc cui atunci când vă deplasaţi pe o podea din lemn. Aceştia deteriorează aproape orice tip de pardoseală.

  • Mitul: Parchetul masiv este dificil de instalat.

Realitatea: Instalarea parchetului masiv necesită o anumită expertiză și experiență şi de aceea vă recomandăm să luaţi legătura cu un profesionist. Totuşi, cu instrucţiuni corecte şi instrumente adecvate, acesta poate fi montat cu uşurinţă şi de către cei mai puţin avizaţi.

Sfat: Chiar dacă pare un lucru simplu, montajul şi finisajul parchetului este o chestiune de tehnică şi de fineţe. Având în vedere ca parchetul masiv durează generaţii, nu optaţi pentru varianta cea mai ieftină. Se dovedeşte, în cele mai multe din cazuri, ca fiind cea mai costisitoare.

  • Mitul: Parchetul masiv este greu de personalizat.

Realitatea: Parchetul masiv poate fi personalizat în funcție de preferințele și nevoile fiecărei persoane. Există o gamă largă de culori, modele și finisaje disponibile pentru a satisface orice gust.

În concluzie, parchetul masiv este o alegere excelentă pentru cei care doresc să adauge un element de eleganță și de calitate în locuința sau biroul lor. În ciuda miturilor care circulă pe piață, parchetul masiv este o soluție valoroasă, durabilă, estetică și ușor de întreținut pentru orice spațiu de locuit sau de lucru.

 

Telefon

+0729 280 091

 
 

Adresă

Mun. BOTOSANI, Str. A.S. Puskin, Nr. F.N

https://www.facebook.com/diaswood.ro

 

DIAS WOOD SRL Cod Unic de Înregistrare 26133418 Nr. Înmatriculare J07/364/2009

Call Now Button